Myslivecká roláda

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.
  • 2
    Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.
  • 4
    Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.
  • 6
    Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.
  • 8
    Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.
  • 9
    Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.