Myslivecká roláda
75 min.

Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 500gramůHovězí maso zadní
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 3kusyJalovec
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůSádlo škvařené
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.
- 2Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- 3Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.
- 4Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.
- 6Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.
- 8Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.
- 9Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.