Myslivecké hovězí roštěnky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.
  • 2
    Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.