Myslivecké hovězí roštěnky
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceHořčice
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3gramyBobkový list
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůLišky čerstvé
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůKompot borůvkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.
- 2Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.
- 3Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.