Myslivecký steak
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyJalovec
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 6lžicZakysaná smetana
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 6lžicOlej stolní
- 2lžíceHořčice
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.
- 2Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.
- 3Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.
- 4Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.