Na sladko nakládaná tykev

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
6 g
Cukr
130 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykve očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vložíme do kastrolu, zalijeme octem a necháme stát 24 hodin. Poté ocet slijeme.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, přidáme tykev, na kolečka nakrájené citrony, skořici, hřebíček, vanilku a dál vaříme cca 30 minut. Tykev musí být průsvitná. Teplou rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a převážeme celofánem. Uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.