Na sladko nakládaná tykev
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyTykev
- 1litrOcet kvasný lihový
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyCitrony
- 1kusSkořice celá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
6 g
Cukr
130 g
Postup přípravy
- 1Tykve očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vložíme do kastrolu, zalijeme octem a necháme stát 24 hodin. Poté ocet slijeme.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, přidáme tykev, na kolečka nakrájené citrony, skořici, hřebíček, vanilku a dál vaříme cca 30 minut. Tykev musí být průsvitná. Teplou rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a převážeme celofánem. Uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.