Na vermutu kuře
180 min.

Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 1,5decilitryDolin - Vermouth
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 2kusyCibulka jarní
- 400gramůArtyčoky
- 125gramůHroznové víno
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi osmahneme na sucho 3 minuty porce kuřete. Vytřeme pánev, vlijeme do ní vermut a vývar. Přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibulku a porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a vaříme 35 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rozpůlené artyčoky a bobule hroznového vína a prohříváme 3 minuty.
- 2Vmícháme směs vody a solamylu a povaříme do zhoustnutí.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.