Nadívaná husa
90 min.
Ingredience
- 1kusHusa domácí
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 200gramůVepřové maso mleté
- 2kusyŽemle tuková
- 3kusyVejce slepičí
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1751 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
151 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
90 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.
- 2Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.
- 3Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.