Nadívaná kančí pečeně na pivu

80 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1860 kcal
Bílkoviny
281 g
Tuky
54 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.
  • 2
    Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.
  • 3
    Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
  • 4
    Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.