Nadívaná kančí pečeně na pivu
80 min.
Ingredience
- 5kilogramůKančí pečeně
- 120gramůŠvestky sušené
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusJablka
- 2lžíceMed včelí
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1860 kcal
Bílkoviny
281 g
Tuky
54 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.
- 2Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.
- 3Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
- 4Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.