Nadívaná krůtí prsa s bylinkami
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 700gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
36 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
- 2Žemle nakrájíme a zalijeme horkým mlékem. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Smícháme ji s vymačkanými žemlemi, nasekanou petrželkou a se žloutky. Osolíme a opepříme.
- 3Krůtí prsa nařízneme, naplníme připravenou nádivkou a kapsu zašijeme. Maso rychle opečeme po všech stranách na másle a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 95 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 4Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme.
- 5Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.