Nadívaná krůtí prsa s bylinkami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
36 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  • 2
    Žemle nakrájíme a zalijeme horkým mlékem. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Smícháme ji s vymačkanými žemlemi, nasekanou petrželkou a se žloutky. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Krůtí prsa nařízneme, naplníme připravenou nádivkou a kapsu zašijeme. Maso rychle opečeme po všech stranách na másle a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 95 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
  • 4
    Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme.
  • 5
    Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.