Nadívaná štrasburská kachna
185 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 300gramůJátra drůbeží
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusyŽemle tuková
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko čerstve polotučné
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1683 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
151 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
333 mg
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.
- 2Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.
- 3Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.
- 4Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.