Nadívaná štrasburská kachna

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1683 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
151 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
333 mg
Cukr
930 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbeží játra umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, vejce, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, sekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, směs smícháme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a dáme do chladu odležet.
  • 2
    Ze středně veliké kachny odřízneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, osolíme a naplníme připravenou směsí a zašijeme. Kachnu vložíme na pekáč se sádlem, přikryjeme a pečeme bez podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení pekáč odkryjeme a zvýšíme příkon tepla, aby kachna zčervenala.
  • 3
    Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu z pekáče vysmahneme na tuk, polovinu sádla slijeme do hrnku, do pekáče přilijeme trochu vody s rozmíchaným solamylem a chvíli povaříme.
  • 4
    Kachnu naporcujeme a podáváme s bramborami přelitými vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.