Nadívaná vraní mláďata
120 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkyMuškátový květ
- 2lžičkyKmín drcený
- 50gramůSlanina vepřová
- 4lžíceSádlo škvařené
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4kusyVrána
- Nádivka
- 5decilitrůMléko polotučné
- 250gramůJátra kuřecí
- 1,5lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vraní mláďata oškubeme, vykucháme. Ptáčata dobře omyjeme pod tekoucí teplou vodou a necháme okapat.
- 2Připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Kuřecí játra omyjeme, nožem naškrábeme a přidáme k rohlíkům. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, roztopené máslo, žloutky, sůl, pepř a muškátový květ. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní tuhý sníh z bílků. Naplníme vraní mláďata, zbytek nádivky odložíme.
- 3Pekáček vytřeme silně sádlem. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáčku (prsíčky dospod). Na ně klademe plátky slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 190°- 200°C. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a obracíme (podobně jako při pečení kuřete).
- 4Když jsou "vráňata" do zlatova upečená, vyjmeme je, na výpek rozložíme zbytek nádivky, do nádivky vtlačíme hřbetem dolů naplněná tělíčka a dáme znovu do trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 20 - 30 minut. Upečené maso s nádivkou podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.