Nadívaná vraní mláďata

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vraní mláďata oškubeme, vykucháme. Ptáčata dobře omyjeme pod tekoucí teplou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Kuřecí játra omyjeme, nožem naškrábeme a přidáme k rohlíkům. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru, roztopené máslo, žloutky, sůl, pepř a muškátový květ. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní tuhý sníh z bílků. Naplníme vraní mláďata, zbytek nádivky odložíme.
  • 3
    Pekáček vytřeme silně sádlem. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáčku (prsíčky dospod). Na ně klademe plátky slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 190°- 200°C. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem a obracíme (podobně jako při pečení kuřete).
  • 4
    Když jsou "vráňata" do zlatova upečená, vyjmeme je, na výpek rozložíme zbytek nádivky, do nádivky vtlačíme hřbetem dolů naplněná tělíčka a dáme znovu do trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 20 - 30 minut. Upečené maso s nádivkou podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.