Nadívané krevety se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 60gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaCibulka jarní
- 3lžičkyHořčice v prášku
- 4kusyHouby čerstvé
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 5mililitrůOlej sezamový
- 8mililitrůOmáčka sójová
- 6kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaČesnek
- 0,25kusPaprika červená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety oloupeme, odstraníme vnitřnosti, hlavu, končetiny. Krevety nařízneme a posolíme.
- 2Smícháme mleté maso, 5 ml omáčky, nasekané cibulky, prolisovaný česnek, cukr, sezamový olej a hořčici. Zářezy v krevetách naplníme směsí a vaříme v páře asi 15 minut.
- 3Houby namočíme na dvacet minut do horké vody, po osušení nakrájíme, okořením zbytkem omáčky a olejem. Papriku nakrájíme na proužky. Okurku oškrábeme, nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme sezamový olej. Vše poskládáme na talíře a rovnou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.