Nadívané kuře po polsku
105 min.

Ingredience
- 1000gramůKuře
- 2kusyRohlíky bílé
- 30mililitrůMléko polotučné
- 300gramůJátra kuřecí
- 1kusCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5gramůKmín drcený
- 9gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůKopr čerstvý
- 20gramůStrouhanka
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
819 mg
Postup přípravy
- 1Rozkrájené rohlíky namočíme do mléka, přidáme cibuli a játra a vše umeleme na masovém strojku. V misce utřeme polovinu másla se žloutky, přidáme namletou směs, nasekaný kopr, sůl a pepř, podle potřeby strouhanku a nakonec bílky. Vše důkladně promícháme a vzniklou nádivkou naplníme uvnitř nasolené kuře. Sešijeme nebo sepneme jehlami, povrch kuřete osolíme a posypeme kmínem.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, kuře do něj vložíme, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme šťávou, ke konci pečení odkryjeme, aby se kůže opekla dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.