Nadívané sépie po vietnamsku
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr moučkový
- 55gramůNudle skleněné
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibulka jarní
- 8kusůShiitake houby
- 250gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůSépie
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
25 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.
- 2Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.
- 3Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.