Nadívané telecí hrudí

280 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Přidáme bobkový list a maso zabalíme do potravinářské fólie. V lednici necháme do druhého dne marinovat.
  • 2
    Druhý den maso přendáme do pekáče, zalijeme olejem, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna 4 hodiny při 130°C. Potom maso vyjmeme, necháme vychladnout, zatížíme a dáme na 10 hodin lisovat.
  • 3
    Před koncem lisování si připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme. Vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku osmahnutou na másle.
  • 4
    Z hrudí nakrájíme tenké plátky, které těsně vedle sebe urovnáme na potravinářskou fólii. Na vzniklý „plát“ naneseme připravenou nádivku a maso zarolujeme, znovu důkladně zabalíme do fólie a pak ještě do alobalu. Zvolna povaříme asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.