Nadívané telecí hrudí
280 min.
Ingredience
- Nádivka
- 2kusyRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstPetržel hladkolistá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- Telecí hrudí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Přidáme bobkový list a maso zabalíme do potravinářské fólie. V lednici necháme do druhého dne marinovat.
- 2Druhý den maso přendáme do pekáče, zalijeme olejem, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna 4 hodiny při 130°C. Potom maso vyjmeme, necháme vychladnout, zatížíme a dáme na 10 hodin lisovat.
- 3Před koncem lisování si připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme. Vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku osmahnutou na másle.
- 4Z hrudí nakrájíme tenké plátky, které těsně vedle sebe urovnáme na potravinářskou fólii. Na vzniklý „plát“ naneseme připravenou nádivku a maso zarolujeme, znovu důkladně zabalíme do fólie a pak ještě do alobalu. Zvolna povaříme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.