Nadívané vepřové kotlety

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
615 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a odřízneme tučné kousky. Masox smícháme v hrnku s vodou, necháme krátce provařit.
  • 2
    Nejdříve připravíme náplň: v míse smícháme nakrájené odřezky z kotlet a kousky šunky s prolisovaným česnekem, dochutíme majoránkou, kmínem, pepřem, solí. Přidáme pokrájenou cibuli, žampiony, vše velmi dobře promícháme.
  • 3
    Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
  • 4
    V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Potom mísu nebo pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, pečeme přibližně 20 minut. Během pečení je obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem a poléváme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.