Nadívaný bažant

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.
  • 2
    Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.