Nadívaný bažant
100 min.
Ingredience
- 1300gramůBažant obecný
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůPórek
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 600gramůRýže dušená
- 3gramyJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 1gramZázvor mletý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.
- 2Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.