Nadívaný kančí hřbet
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80mililitrůVoda pitná
- 800gramůKančí pečeně
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Na nádivku
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kusyRohlíky bílé
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠunka dušená
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- Na vaření rýže
- 40gramůRýže loupaná
- 80mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí hřbet vykostíme a ostrým nožem uděláme v mase kapsu. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Rýži uvaříme, scedíme a necháme zchladnout.
- 3V míse promícháme rýži, vejce, smetanu, šunku, polovinu česneku, sůl a rohlíky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí kapsu, otvor sepneme jehlou, maso osolíme.
- 4V pekáči rozložíme nakrájenou cibuli, zbylý česnek, rajčatový protlak, podlijeme vodou a na směs vložíme maso.
- 5Pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.