Nadívaný mořský ďas
55 min.
Ingredience
- Příloha
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 500gramůBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5kusOkurka salátová
- 750gramůMořský ďas
- 4lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15dekagramůŠunka parmská
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní plochu položíme na šířku plátky parmské šunky, aby se mírně překrývaly.
- 2Ostrým nožem podél páteře odřízneme z ryby 2 filety, omyjeme a papírovými utěrkami osušíme. Potom je položíme na plátky šunky napříč, řeznou stranou proti sobě, osolíme a opepříme. Naneseme citronovou kůru smíchanou s nakrájenými bylinkami, filety přitiskneme k sobě a pevně zabalíme do plátků šunky, zavážeme kuchyňským provázkem nebo přichytíme párátky.
- 3Zabalenou rybu opečeme ze všech stran do zlatova v pekáči se silným dnem na rozehřátým oleji. Potom ji dopečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C tak, aby maso bylo křehké. Necháme 10 minut odležet, nakrájíme na plátky, odstraníme provázek nebo párátka, podáváme s míchanou zeleninou a vařenými novými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.