Nádivka do kuřete z macesu
50 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůCeler - nať
- 60gramůHusí sádlo
- 200gramůMaces - nekvašený chléb
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.
- 2Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.
- 3Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.