Nádivka kaštanová
50 min.
Ingredience
- 1kusMandle
- 1kusSůl
- 120gramůKaštany jedlé
- 100gramůStrouhanka
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůŽemle tuková
- 1špetkaMuškátový květ
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
- 2Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.
- 3Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.