Nádivka mandlová
20 min.
Ingredience
- 80gramůMandle
- 1špetkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůŽemle tuková
- 0,13litrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
- 2Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.