Nádivka mandlová

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
  • 2
    Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.