Nádivka velikonoční
70 min.
Ingredience
- 600gramůUzené maso vařené
- 200gramůSlanina vepřová
- 0,8decilitrMléko plnotučné
- 10kusůRohlíky bílé
- 6kusůVejce slepičí
- 20gramůKopřiva
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 30gramůStrouhanka
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůHouby sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1306 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
100 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
695 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut.
- 3Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.