Nádivka velikonoční

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1306 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
100 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
695 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do misky. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme. Žloutky osolíme, opepříme a dobře vyšleháme, přilijeme mléko, zamícháme a vylijeme na rohlíky v misce, promícháme.
  • 2
    Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme je do misky k rohlíkům. Scezené a na plátky nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek přidáme k rohlíkům, slaninu nakrájíme na kostky, na pánvi ji osmažíme dozlatova, polijeme nakrájené uzené. Kopřivy, petržel kudrnku opereme, nasekáme a také přidáme do misky k ostatním surovinám. Vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a směs přeložíme na olejem vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do trouby a pečeme 50 minut.
  • 3
    Upečenou nádivku vyndáme, necháme vychladnout a krájíme na středně velké čtverce. Naskládáme na talíř a nabízíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.