Nádivka z ciabatty a vinné klobásy
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusKlobása vinná
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 4kusyCiabatta
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusPažitka
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Ciabattu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a dáme na 10 minut vysušit do trouby. Po vyjmutí necháme vychladnout.
- 3Cibuli a řapíkatý celer očistíme a najemno nasekáme.
- 4V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli s celerem a něm asi 10 minut dusíme, dokud nezměknou.
- 5Mezitím si částí zbylého oleje vymažeme zapékací formu.
- 6Když je cibule s celerem měkká, přidáme do pánve zbytek oleje a vymačkáme do ní prejt ze střívek vinných klobás. Promícháme, osolíme a asi 10 minut opékáme.
- 7Do zapékací mísy vložíme opražené kostky ciabatty, masovou směs a nahrubo nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme.
- 8Do drůbežího vývaru zašleháme vejce a nádivku vývarem přelijeme.
- 9Takto připravenou nádivku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
- 10Po vyjmutí nádivku zdobíme najemno nasekanou pažitkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.