Nádivka z ciabatty a vinné klobásy

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Ciabattu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a dáme na 10 minut vysušit do trouby. Po vyjmutí necháme vychladnout.
  • 3
    Cibuli a řapíkatý celer očistíme a najemno nasekáme.
  • 4
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli s celerem a něm asi 10 minut dusíme, dokud nezměknou.
  • 5
    Mezitím si částí zbylého oleje vymažeme zapékací formu.
  • 6
    Když je cibule s celerem měkká, přidáme do pánve zbytek oleje a vymačkáme do ní prejt ze střívek vinných klobás. Promícháme, osolíme a asi 10 minut opékáme.
  • 7
    Do zapékací mísy vložíme opražené kostky ciabatty, masovou směs a nahrubo nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme.
  • 8
    Do drůbežího vývaru zašleháme vejce a nádivku vývarem přelijeme.
  • 9
    Takto připravenou nádivku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
  • 10
    Po vyjmutí nádivku zdobíme najemno nasekanou pažitkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.