Nádivka z drůbežích jater
20 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůVeka
- 100gramůStrouhanka
- 150gramůJátra drůbeží
- 1lžícePetržel - nať
- 2špetkySůl
- 400mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
642 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na tenké plátky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
- 2Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku, očištěná a umletá drůbeží játra, strouhanku, drobně usekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.