Nádivka z mandlí
25 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 450gramůVeka
- 150gramůMandle
- 2špetkySůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
59 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
- 2Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
- 3Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.