Nádivka z mandlí

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
59 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
  • 3
    Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.