Nádivka z rýže a masa
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceRýže loupaná
- 100gramůVepřová uzená plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
444 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Rýži opereme, přebereme, spaříme.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj vložíme. Zalijeme ji osolenou vodou (na 1 díl rýže dva díly vody), přikryjeme a dusíme do měkka. Hotovou rýži necháme vychladnout na polo, poté přidáme jedno syrové vejce, muškátový květ, petrželovu nať nakrájenou na jemno a dvě vejce umíchaná na másle s drobně pokrájeným uzeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.