Nadýchaná omeleta s mascarpone
35 min.
Ingredience
- 60gramůMascarpone
- 20gramůPažitka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 40gramůSýr Čedar
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
515 mg
Cukr
861 mg
Postup přípravy
- 1Mascarpone smícháme s nasekanou pažitkou a vyšleháme do pěny.
- 2V míse smícháme žloutky, smetanu, sůl a pepř, z bílků ušleháme tuhý sníh a metlou ho jemně vmícháme ke žloutkům. Na pánvi rozpustíme trochu másla, vlijeme vaječnou směs a opékáme 5 minut z jedné strany. Posypeme nastrouhaným čedarem a opatrně navršíme mascarpone s pažitkou. Omeletu přehneme a pečeme dalších 5 dozlatova. Přemístíme na talíř a posypeme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.