Nakládaná zelenina
120 min.
Ingredience
- 0,5kusCibule
- 5kilogramůKapie
- 5kilogramůRajčata
- 1kusCeler bulvový
- 1litrOcet kvasný lihový
- 2kilogramyKvěták
- 30gramůPepř černý mletý
- 0,5kilogramCukr krupice
- 250gramůSůl
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Všechnu potřebnou zeleninu, kterou budeme nakládat, nejdříve očistíme, zbavíme stopek, jádřinců a pečlivě omyjeme.
- 2Pak červené kapie, cibuli, zelená rajčata, růžičky květáku, celer s natí pokrájíme na větší úhledné kousky, dáme je do velké nádoby, prosypeme směsí cukru a soli, zakryjeme plátnem a necháme 24 hodin uležet na chladném místě.
- 3Nálev připravíme tak, že po 24 hodinách zeleninu scedíme a šťávu zachytíme do hrnce, přidáme k ní ocet a svaříme.
- 4Zeleninu naskládáme do čistých suchých lahví, mezi kousky přidáme pár zrnek pepře, zalijeme vychladlým nálevem, zatížíme, aby nám nevyplavala na povrch, zakryjeme celofánem nebo plátnem a na suchém, chladném místě uskladníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.