Nakládaná zelenina

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu potřebnou zeleninu, kterou budeme nakládat, nejdříve očistíme, zbavíme stopek, jádřinců a pečlivě omyjeme.
  • 2
    Pak červené kapie, cibuli, zelená rajčata, růžičky květáku, celer s natí pokrájíme na větší úhledné kousky, dáme je do velké nádoby, prosypeme směsí cukru a soli, zakryjeme plátnem a necháme 24 hodin uležet na chladném místě.
  • 3
    Nálev připravíme tak, že po 24 hodinách zeleninu scedíme a šťávu zachytíme do hrnce, přidáme k ní ocet a svaříme.
  • 4
    Zeleninu naskládáme do čistých suchých lahví, mezi kousky přidáme pár zrnek pepře, zalijeme vychladlým nálevem, zatížíme, aby nám nevyplavala na povrch, zakryjeme celofánem nebo plátnem a na suchém, chladném místě uskladníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.