Nakládáná zelenina v koření
60 min.
Ingredience
- 50gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBílá cibulka
- 300gramůKvěták
- 150gramůCukr krupice
- 5decilitrůOcet jablečný
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 40gramůHořčice
- 30gramůZázvor mletý
- 30gramůKurkuma
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse v části vody rozpustíme sůl, přidáme malé cibulky, na nejmenší růžičky rozebraný květák, zatížíme talířem a necháme přes noc uležet.
- 2Následující den zeleninu několikrát propláchneme a necháme okapat. V hrnci svaříme cukr a ocet asi 15 minut, objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vlijeme čtvrt litru vody a znovu přivedeme k varu. V misce smícháme maizenu, hořčici, zázvor a kurkumu, přidáme podle potřeby svařený ocet a umícháme do hladké pasty. Tu meltou všleháme do zbylého octového vývaru a povaříme do zhoustnutí. Do vývaru dáme zeleninu a vaříme 3 minuty na mírném ohni, ještě horké opatrně přelijeme do zavařovacích sklenic a pečlivě utáhneme uzávěr a sklenice položíme víčkem dolů. V temnu a chladnu naložená zelenina vydrží přes měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.