Nakládané okurky na arabský způsob
510 min.
Ingredience
- 5kilogramůOkurky
- 0,5litrVoda pitná
- 60gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrOcet kvasný lihový
Počet porcí:
50Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
15 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté okurky podélně nařízneme, vetřeme do nich sůl a necháme je 8 hodin odležet.
- 2Po odležení přivedeme do varu ocet a horký jej na okurky nalijeme, zalité necháme 10 minut chladnout. Pak okurky z octa vyjmeme, dáme do skleněné nádoby s uzavíratelným víkem, zalijeme horkou osolenou a opepřenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, dobře uzavřeme a necháme pomalu chladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.