Nakládané okurky s cibulí

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
  • 2
    Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
  • 3
    Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.