Nakládané okurky s cibulí
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyOkurky
- 500gramůCibule
- 1kusKřen
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 7,5decilitrůOcet kvasný lihový
- 150gramůCukr krystal
- 200gramůSůl
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
- 2Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
- 3Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.