Nakládaný okurkový salát
45 min.
Ingredience
- 2500gramůOkurka salátová
- 1000gramůCibule
- 90gramůSůl
- 200gramůKopr
- 1300mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůOcet
- 1lžičkaKoriandr
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Tenké salátové okurky opereme a na půl hodiny je namočíme do vlažné vody, abychom je zbavili všech nečistot. Z okapaných okurek odkrojíme špičky a nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na velmi tenká kolečka. Zeleninu dáme do porcelánové nebo skleněné mísy, promícháme se solí, zakryjeme a přes noc necháme v chladnu stát.
- 2Druhý den směs slabě vymačkáme, promícháme s nasekaným koprem a plníme do vypařených sklenic. Vymačkanou šťávu doplníme vodou na 1500 ml, přidáme ocet, cukr, koriandr a mletý pepř, poté uvedeme do varu. Po dvou minutách vaření nálev odstavíme a necháme trochu vychladnout.
- 3Mezitím oloupeme česnek, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do lahví se salátem, ten následně zalijeme teplým nálevem. Do každé sklenice přidáme špetku konzervačního prostředku, lahve vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na chladné suché místo.
- 4Salát můžeme konzumovat již za 4 dny buď samostatně, nebo smíchaný s jiným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.