Nakládaný zelný salát
55 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 5decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 80gramůCukr krystal
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.
- 2Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.
- 3Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.