Nákyp carciofi

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme.
  • 2
    Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno.
  • 3
    Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
  • 4
    Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 5
    Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky.
  • 6
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky.
  • 7
    Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky.
  • 8
    Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.