Nákyp carciofi
70 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1kusCeler řapíkatý
- 150gramůChřest bílý
- 100gramůŠunka drůbeží
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 6kusůArtyčoky sterilované
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme.
- 2Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno.
- 3Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
- 4Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat.
- 5Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky.
- 7Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky.
- 8Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.