Nákyp krupicový
65 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 60gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 70gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
- 0,75litrMléko polotučné
- 3lžíceStrouhanka
- 65gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, přidáme máslo a jakmile se začne vařit, přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme žloutky, cukr, nastrouhané loupané mandle a oprané hrozinky. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do lžící másla vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.