Nákyp na nantský způsob

125 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
467 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme, omyjeme, pokrájíme na poloviny.
  • 2
    Necháme vařit 45 minut v osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
  • 3
    Mleté maso smícháme s pokrájeným telecím masem a pokrájenou šunkou.
  • 4
    Přimícháme střídku chleba namočenou v mléce, vejce, víno, nasekanou petržel. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Zapékací formu vymažeme máslem, dno a boky vyložíme vařenou mrkví, nalijeme polovinu náplně, poklademe zbytkem vařené mrkve a dolijeme zbytek nádivky.
  • 6
    Povrch poklademe tenkými plátky másla a zakryjeme alobalem.
  • 7
    Pečeme při 190 °C 45 minut.
  • 8
    Připravíme si omáčku, vývar smícháme se škrobem uvedeme k varu. Za stálého míchání necháme povařit.
  • 9
    Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 10
    Upečený nákyp vyklopíme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.