Nákyp na nantský způsob
125 min.
Ingredience
- 150gramůVepřové maso mleté
- 150gramůTelecí maso přední
- 2kusyVejce slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1000gramůMrkev kořen
- 50gramůChléb konzumní
- 100mililitrůMléko polotučné
- 10gramůŠunka dušená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme, omyjeme, pokrájíme na poloviny.
- 2Necháme vařit 45 minut v osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
- 3Mleté maso smícháme s pokrájeným telecím masem a pokrájenou šunkou.
- 4Přimícháme střídku chleba namočenou v mléce, vejce, víno, nasekanou petržel. Osolíme a opepříme.
- 5Zapékací formu vymažeme máslem, dno a boky vyložíme vařenou mrkví, nalijeme polovinu náplně, poklademe zbytkem vařené mrkve a dolijeme zbytek nádivky.
- 6Povrch poklademe tenkými plátky másla a zakryjeme alobalem.
- 7Pečeme při 190 °C 45 minut.
- 8Připravíme si omáčku, vývar smícháme se škrobem uvedeme k varu. Za stálého míchání necháme povařit.
- 9Osolíme a opepříme dle chuti.
- 10Upečený nákyp vyklopíme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.