Nákyp s hlívou ústřičnou
70 min.
Ingredience
- 6kusůBrambory vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOřechy vlašské
- 500gramůChléb celozrnný pšeničný
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůHlíva ústřičná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
- 2Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme.
- 3Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.