Nákyp s hlívou ústřičnou

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
  • 2
    Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.