Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Široké nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Pečicí formu vymažeme dobře 50 g másla, vložíme do ní okapané nudle, posypeme je solí.
  • 2
    Rajčata i se šťávou zahřejeme v kastrůlku, přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, promícháme a stáhneme ze sporáku. Vložíme kostku másla, mícháním máslo rozpustíme. Přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme těstoviny. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a při 220stupňové teplotě zapečeme 20 minut. Porce dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.