Nákyp s nudlemi a rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramNudle široké
- 3litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Pečicí formu vymažeme dobře 50 g másla, vložíme do ní okapané nudle, posypeme je solí.
- 2Rajčata i se šťávou zahřejeme v kastrůlku, přilijeme smetanu, ochutíme pepřem, promícháme a stáhneme ze sporáku. Vložíme kostku másla, mícháním máslo rozpustíme. Přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a přelijeme těstoviny. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a při 220stupňové teplotě zapečeme 20 minut. Porce dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.