Nákyp se zeleninou přelitý pestem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme a podélně rozřízneme a dokrájíme do tenkých nudliček. Mrkev, chřest a cukety očistíme a nastrouháme. Česnek nakrájíme na hrubší plátky. Bylinky opereme, necháme okapat a nasekáme je. Tykvová
  • 2
    semena opražíme na teflonové pánvi nasucho.
  • 3
    Parmazán nastrouháme. Těstoviny vaříme podle návodu na obale. Asi 3 minuty před koncem varu nasypeme k vařícím se těstovinám nastrouhanou zeleninu a nudličky pórku a dovaříme s těstovinami. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme na teplém místě - než připravíme pesto ze zeleninového vývaru, aby nevychladly. Podáváme tak, že naporcované těstoviny se zeleninou přelijeme připraveným pestem a na závěr pokrm posypeme zbytkem strouhaného parmazánu. Pokrm podáváme horký.
  • 4
    Pesto připravíme tak, že do vývaru vsypeme kousky česneku a opražená tykvová semena a směs rozmixujeme. Na závěr vsypeme do pesta polovinu strouhaného sýra a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.