Nákyp se zeleninou přelitý pestem
60 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaSůl
- 3kusyMrkev kořen
- 300gramůChřest zelený
- 1kusCuketa
- 400gramůPórek
- Pesto
- 75mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 75gramůSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusTykev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a podélně rozřízneme a dokrájíme do tenkých nudliček. Mrkev, chřest a cukety očistíme a nastrouháme. Česnek nakrájíme na hrubší plátky. Bylinky opereme, necháme okapat a nasekáme je. Tykvová
- 2semena opražíme na teflonové pánvi nasucho.
- 3Parmazán nastrouháme. Těstoviny vaříme podle návodu na obale. Asi 3 minuty před koncem varu nasypeme k vařícím se těstovinám nastrouhanou zeleninu a nudličky pórku a dovaříme s těstovinami. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme na teplém místě - než připravíme pesto ze zeleninového vývaru, aby nevychladly. Podáváme tak, že naporcované těstoviny se zeleninou přelijeme připraveným pestem a na závěr pokrm posypeme zbytkem strouhaného parmazánu. Pokrm podáváme horký.
- 4Pesto připravíme tak, že do vývaru vsypeme kousky česneku a opražená tykvová semena a směs rozmixujeme. Na závěr vsypeme do pesta polovinu strouhaného sýra a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.