Nákyp z brambor a ryby

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a oškrábeme, pak je vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Nať z petrželky omyjeme jemně nasekáme, celerovou nať krájíme na plátky.
  • 3
    Tresky pokrájíme na kostičky, mušle uvaříme a vyloupeme.
  • 4
    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme cibuli a celerovou nať, smažíme přibližně 3 minuty. Pak přisypeme mouku, při stálém míchání smažíme ještě minutu. Postupně přiléváme vývar a šťávu z citronů, dokud vše nezhoustne. Dochutíme pepřem.
  • 5
    Pánev odtavíme z ohně, přidáme tresku, mušle a petržel, vše zamícháme. Směs přendáme do žáruvzdorné misky.
  • 6
    Z uvařených brambor, zbytku másla a mléka vytvoříme jemnou kaši, kterou podle chuti osolíme a dáme rovnoměrně na rybí základ v misce.
  • 7
    Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 až 40 minut, dokud směs nezačne bublat a na povrchu nevznikne světle hnědá kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.