Nákyp z brambor a ryby
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstCeler - nať
- 450gramůTreska aljašská
- 175gramůMušle srdcovky
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVývar rybí
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a oškrábeme, pak je vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Nať z petrželky omyjeme jemně nasekáme, celerovou nať krájíme na plátky.
- 3Tresky pokrájíme na kostičky, mušle uvaříme a vyloupeme.
- 4Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme cibuli a celerovou nať, smažíme přibližně 3 minuty. Pak přisypeme mouku, při stálém míchání smažíme ještě minutu. Postupně přiléváme vývar a šťávu z citronů, dokud vše nezhoustne. Dochutíme pepřem.
- 5Pánev odtavíme z ohně, přidáme tresku, mušle a petržel, vše zamícháme. Směs přendáme do žáruvzdorné misky.
- 6Z uvařených brambor, zbytku másla a mléka vytvoříme jemnou kaši, kterou podle chuti osolíme a dáme rovnoměrně na rybí základ v misce.
- 7Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 až 40 minut, dokud směs nezačne bublat a na povrchu nevznikne světle hnědá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.