Nákyp z brambor se sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dvaceti gramech oleje. Ušleháme pevný sníh z bílku, pekáč vymažeme olejem.
  • 2
    Polovinu strouhaných brambor utřeme se žloutkem, přidáme polovinu sýra, sůl, petrželovou nať, druhou polovinu brambor, mouku a dobře promícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílku.
  • 3
    Směs dáme do pekáče, urovnáme, posypeme usmaženou cibulkou a v předehřáté troubě pečeme. Po zhruba dvaceti minutách zasypeme zbylým sýrem a necháme ho roztavit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.