Nákyp z fazolových lusků

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme na malé kousky a dusíme na lžičce másla doměkka až do vysmahnutí šťávy.
  • 2
    Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.
  • 3
    Kaši necháme polovychladnout, přimícháme postupně žloutky, podušené fazolky a zlehka vmícháme tuhý sníh, zároveň směs osolíme.
  • 4
    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě půl hodiny.
  • 5
    Podáváme v téže nádobě posypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.