Nákyp z fazolových lusků
65 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1šálekStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, nakrájíme na malé kousky a dusíme na lžičce másla doměkka až do vysmahnutí šťávy.
- 2Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši.
- 3Kaši necháme polovychladnout, přimícháme postupně žloutky, podušené fazolky a zlehka vmícháme tuhý sníh, zároveň směs osolíme.
- 4Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhanou houskou, směs do ní urovnáme a pečeme ve středně horké troubě půl hodiny.
- 5Podáváme v téže nádobě posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.