Nákyp z filé
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko sójové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
127 mg
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.
- 2Ze sójového mléka, mouky i másla připravíme bešamel, přidáme do něj žloutek, nasekanou petržel a sníh ušlehaný z bílků.
- 3Měkké filé na jemno umeleme a vložíme do vychladlého bešamelu. Vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 4Hmotu dáme do vymazané a vysypané nákypové formy (nebo do pekáčku), zapečeme v troubě.
- 5Podáváme s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.