Nákyp z filé

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
127 mg
Cukr
362 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.
  • 2
    Ze sójového mléka, mouky i másla připravíme bešamel, přidáme do něj žloutek, nasekanou petržel a sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Měkké filé na jemno umeleme a vložíme do vychladlého bešamelu. Vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • 4
    Hmotu dáme do vymazané a vysypané nákypové formy (nebo do pekáčku), zapečeme v troubě.
  • 5
    Podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.