Nákyp z hlávkového zelí

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a dobře ho opereme pod studenou tekoucí vodou. Poté rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do hrnce, posypeme polovinou lžičky soli, spaříme horkou vodou, scedíme, propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat.
  • 2
    Jednu třetinu mléka vlijeme do kastrůlku, přisypeme bramborovou moučku, dobře rozšleháme a necháme 60 minut namáčet. Ve zbylém mléce ušleháme vejce, osolíme zbylou solí, opepříme a spolu s mlékem i bramborovou moučkou zelí zalijeme. Suchary nalámeme na malé kousky a vmícháme spolu s nasekanou petrželovou natí do zelí, vše dobře promícháme.
  • 3
    Polévkové šálky vymažeme olejem a naplníme připravenou zelnou směsí, poté naskládáme na plech s vyšším okrajem. Do plechu vlijeme 2 l vody, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 60 - 65 minut.
  • 4
    Upečené nákypy vyklopíme ze šálků na jednotlivé talíře a ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.