Nákyp z hlávkového zelí
85 min.
Ingredience
- 2kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1,5litryMléko plnotučné
- 20gramůMouka bramborová
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůSuchar dietní
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na dokončení
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a dobře ho opereme pod studenou tekoucí vodou. Poté rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do hrnce, posypeme polovinou lžičky soli, spaříme horkou vodou, scedíme, propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat.
- 2Jednu třetinu mléka vlijeme do kastrůlku, přisypeme bramborovou moučku, dobře rozšleháme a necháme 60 minut namáčet. Ve zbylém mléce ušleháme vejce, osolíme zbylou solí, opepříme a spolu s mlékem i bramborovou moučkou zelí zalijeme. Suchary nalámeme na malé kousky a vmícháme spolu s nasekanou petrželovou natí do zelí, vše dobře promícháme.
- 3Polévkové šálky vymažeme olejem a naplníme připravenou zelnou směsí, poté naskládáme na plech s vyšším okrajem. Do plechu vlijeme 2 l vody, vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 60 - 65 minut.
- 4Upečené nákypy vyklopíme ze šálků na jednotlivé talíře a ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.