Nákyp z mletého masa a hrášku
60 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1kusBujón hovězí
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSaturejka
- 600gramůHrášek
- 1špetkaKmín celý
- 3lžíceHořčice
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.
- 2Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.
- 3Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.