Nákyp z pečeného rybího filé
80 min.
Ingredience
- 250gramůFilé rybí
- 50gramůMléko polotučné
- 20gramůStrouhanka
- 2špetkySůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 1decilitrVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
657 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje.
- 2Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou.
- 3V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli.
- 4Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.