Nákyp z růžičkové kapusty
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůStrouhanka
- 200gramůMoravské uzené maso
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůKapusta růžičková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat.
- 2Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, nasekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
- 3Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme půl hodiny v předehřáté troubě.
- 4Nákyp podáváme se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.