Nákyp z telecího masa
60 min.
Ingredience
- Na formu
- 160gramůTelecí plec
- 60gramůŽemle tuková
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
307 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme.
- 2Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm.
- 3Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.