Nákyp z tresky
60 min.
Ingredience
- 700gramůTreska aljašská
- 60gramůMáslo čerstvé
- 350gramůBrambory vařené
- 10gramůHořčice Dijonská
- 10gramůGaram masala
- 75gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme 30 g másla, dozlatova na něm opečeme na tenké plátky nakrájené a oloupané brambory, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme dalších 30 g másla, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hořčici, garam masalu, lžíci kopru a strouhanku, vše za stálého míchání asi 1-2 minuty opékáme.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem, na dno položíme polovinu opečených brambor, na ně porce ryby a nahoru opět brambory. Horní vrstvu brambor osolíme a opepříme, navrch rozdělíme směs z pánve, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20-25 minut. Rozdělíme na předehřáté talíře, ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.