Nákyp ze širokých nudlí a lososa
55 min.
Ingredience
- 500gramůNudle široké
- 3litryVoda pitná
- 500gramůFilety z lososa atlantického
- 2stroužkyČesnek
- 1litrMléko plnotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůŠpenát mražený
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
487 mg
Cukr
380 mg
Postup přípravy
- 1Široké nudle vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme v sítku okapat.
- 2Filety lososa nakrájíme na stejné porce, které naložíme do prolisovaného česneku, sojové omáčky, osolíme a posypeme pepřem. Necháme 60 minut naložené.
- 3Do studeného mléka v kastrůlku přisypeme mouku a stálým mícháním uvaříme hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku, vložíme 20 g másla, dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a dobře promícháme.
- 4V pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájený špenát, chvilku dusíme, ochutíme solí, pepřem, rozklepneme vejce a stáhneme ze sporáku.
- 5Pečicí formu vymažeme zbylým máslem, na dno položíme okapané nudle, přelijeme trochou omáčky, poté špenát, opět přelijeme omáčkou. Nakonec poklademe plátky lososa, zalijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.